FC Utrecht boekt zege bij Dordrecht

FC Utrecht heeft een 3-1 zege geboekt bij FC Dordrecht, dat na de overwinning in zijn eerste wedstrijd van het seizoen al acht duels op zijn tweede zege wacht.

Utrecht kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong dankzij Ruud Boymans, die uit een afgemeten voorzet van Tommy Oar de bal in de verre hoek kopte. Op dat moment was Dordrecht net weer compleet, nadat Marvin Peersman en Funso Ojo enkele minuten aan de kant hadden gestaan. Zij moesten na een botsing behandeld worden aan een hoofdwond.

Rubio Rubin

Luttele minuten na zijn openingstreffer was Boymans opnieuw dicht bij succes, maar ditmaal ging zijn kopbal over. Tegen het einde van de eerste helft was Rubio Rubin twee keer gevaarlijk, maar in beide gevallen was hij niet trefzeker.

Dordrecht kon daar in de matige eerste helft aanvallend weinig tegenover stellen. Ojo was nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar de aanvoerder schoot in kansrijke positie vanaf de rand van het strafschopgebied over.

Eigen doelpunt Josimar Lima

In de beginfase van de levendige tweede helft ontsnapte Utrecht aan een penalty bij een handsbal van Timo Letschert. Later hadden de Utrechters bij de 2-0 opnieuw geluk, want na een voorzet van Gyrano Kerk verschalkte Josimar Lima zijn eigen doelman.

Invaller Rick ten Voorde bracht de spanning terug met een diagonale schuiver, waarna Dordrecht zijn kans rook en op zoek ging naar de gelijkmaker. In de slotfase besliste Yassin Ayoub echter de wedstrijd met een fraai ingeschoten vrije trap.