Verstappen sluit F3 af als derde

Max Verstappen heeft zijn eerste en voorlopig enige jaar in de Formule 3 afgesloten op de derde plaats. De 17-jarige Limburger, die volgend seizoen debuteert in de Formule 1, eindigde zondag als zesde in de laatste race van het Europees kampioenschap op het circuit van Hockenheim. Verstappen had zaterdag de eerste race van het weekeinde gewonnen en was in de tweede als vijfde afgevlagd.

De Franse coureur Esteban Ocon verzekerde zich vorige week op Imola al van het kampioenschap in de Formule 3. Ocon pakte in totaal 478 punten, de Brit Tom Blomqvist werd tweede met 420 punten en Verstappen pakte er 411.

De zoon van voormalig Formule 1-coureur Jos Verstappen won tien races en verdiende met zijn indrukwekkende prestaties een plek in de Formule 1 bij Toro Rosso. In het weekend van 14 tot 16 november zal Verstappen nog één keer in een Formule 3-bolide plaatsnemen. Tijdens de Grote Prijs van Macau rijden dan de beste coureurs uit de verschillende Formule 3-klassen tegen elkaar.

In Studio Sport is vanavond een reportage te zien over de verrichtingen van Max Verstappen op Hockenheim. Van 18.10 - 19.00 uur op NPO 1 en NOS.nl.