NOS SportAangepast

"Den Bosch-SCHC wordt mooi duel"

Met Den Bosch-SCHC staat er zondag een herhaling van de finale van afgelopen hockeyseizoen op het programma in de vrouwencompetitie. Ook dit jaar is die confrontatie weer een heuse topper.

Zowel Den Bosch als Stichtse ligt opnieuw op koers voor de play-offs. Beide ploegen verloren pas één keer, allebei van Laren, de koploper na zeven speelronden. Als iemand weet hoe Den Bosch en SCHC aangepakt moeten worden, dan is het Laren-verdedigster Willemijn Bos dus wel.

Hoe zijn de finalisten van vorig seizoen te verslaan?

"Den Bosch heeft met Maartje Paumen natuurlijk een geweldige strafcorner, dus je moet zo ver mogelijk van je eigen cirkel vandaan blijven. Speelsters als Vera Vorstenbosch en Lidewij Welten zijn ontzettend goede aanvalsters die je niet aan de bal moet laten. Tegen ons kregen zij gewoon echt geen ruimte."

"SCHC is weer een ander verhaal. Dat team hockeyt heel erg op snelheid. Tegen speelsters als Carlien Dirkse van den Heuvel en Duits international Maike Stöckel moet je ieder moment van de wedstrijd weten welke ruimte er in je rug ligt. Zij kunnen met een steekpassje gevaar stichten."

Wat voor een wedstrijd verwacht jij?

"Beide teams zullen aanvallen, dus het kan een heel erg mooie wedstrijd worden. Dit soort duels, waar winst en verlies dichtbij elkaar liggen, zijn de leukste wedstrijden om te spelen en om naar te kijken."

"Ik durf niet te zeggen wie van de twee op dit moment de betere is. De teams kennen elkaar door-en-door en ontlopen elkaar niet veel. Het hangt echt af van de vorm van de dag."

Zelf kunnen jullie tegen Kampong de zevende overwinning op rij boeken. Had je zo'n goede start verwacht?

"Voor de buitenwereld is het misschien een verrassing, maar wij hebben voor het seizoen tegen elkaar gezegd: laat de rest maar lekker denken dat we niet goed genoeg zijn. Wij weten wat we kunnen en dat gaan we laten zien."

"In het clubhuis hangt een grote foto van het team dat twee jaar geleden de Europacup won. Natuurlijk, staan daar veel goede speelsters op die nu weg zijn. Maar met de jonkies die de laatste twee seizoenen al minuten hebben gemaakt, spelen we nu echt heel leuk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl