Rossi snelste bij GP Australië

Valentino Rossi heeft de Grote Prijs van Australië in de MotoGP op zijn naam geschreven. De Italiaanse Yamaha-rijder won de race op Phillip Island voor de zesde keer in zijn carrière. In totaal boekte de 35-jarige Rossi zijn 82ste GP-zege in de MotoGP, voorheen de 500cc. Dat is een record.

Marc Márquez, die vorige week in Japan de wereldtitel pakte, haalde de finish niet. De Spanjaard belandde tien ronden voor het einde, in leidende positie, met zijn Honda in een grasveld. Hij raakte niet gewond bij zijn valpartij, maar kon de race niet afmaken.

De tweede plaats in Australië was voor de Spaanse Yamaha-coureur Jorge Lorenzo (vorige week nog winnaar). De Brit Bradley Smith eindigde als derde en maakte het Yamaha-feestje op het podium daarmee compleet.

Iwema buiten de punten

In de Moto3 kon Jasper Iwema zijn goede startplek (zevende) niet verzilveren. Hij viel met de zestiende plaats net buiten de punten. De zege was voor de Australiër Jack Miller, die de Spanjaard Alex Márquez aftroefde.