NOS SportAangepast

Ligtlee pakt zilver op tijdrit

Elis Ligtlee heeft in Guadeloupe bij de EK baanwielrennen zilver in de wacht gesleept op de 500 meter tijdrit. Anastasija Voinova werd Europees kampioene.

De 20-jarige Ligtlee reed met 34,776 een prima tijd, maar de één jaar oudere Russin was een klasse apart en was meer dan een halve seconde sneller. Voor Voinova was dat de tweede titel op dit EK, later zou daar nog een derde bijkomen. Ligtlee won eerder brons met Shanne Braspennincx (negende op de 500 meter) op de teamsprint.

Bij de tijdrit van de mannen kwamen de Nederlanders er niet aan te pas. Hugo Haak werd negende en Nils Vanthoenderdaal kwam niet verder dan plaats dertien. De titel ging naar de Brit Callum Skinner.

Sprinttitels voor Bauge, Voinova

De Europese titel op de sprint werd bij de heren in de wacht gesleept door Gregory Bauge en Voinova. In de strijd om de eerste plaats hadden de Fransman en de Russin elk genoeg aan twee races.

Bauge was beide keren te sterk voor de Pool Damian Zielinski. In de strijd om het brons bleef de Duitser Robert Förstemann de Rus Nikita Sjoersjin twee keer voor.

Op Voinova staat bij dit EK geen maat. Ze versloeg de Spaanse Tania Calvobarbero, nadat ze eerder op de dag de tijdrit al had gewonnen. Ze pakte ook de titel bij de teamsprint.

Veldt zakt

Op het onderdeel omnium zakte Tim Veldt op het slotonderdeel naar de twaalfde plaats. Het goud ging naar Elia Viviani.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl