NOS VoetbalAangepast

De Boer: de bal moét in de voeten

Er ging heel wat mis in de passing bij Ajax in de eerste helft van de uitwedstrijd tegen FC Twente (1-1), vindt Frank de Boer. "Ik vond ons heel onzuiver. Daar kwam die tegengoal ook uit voort."

"Een simpele pass over vijf meter moet bij Kishna aankomen", gaat de Ajax-trainer verder. "Dat gebeurt niet, en de linksback maakt net de overlap. Heel slordig. Het is net als kunstgras, als het glad is moet je alles zo zuiver in de voeten spelen. Hij moét in de voeten."

"In de openingsfase waren we steeds een stapje te laat", stelt De Boer. "Daardoor bleven we eigenlijk continu met onze kont in de eigen zestien hangen. Daarna pakten we het wel op en hadden we ook veel meer balbezit dan Twente."

"Ajax was beter"

Na de rust stelden de Amsterdammers ook orde op zaken met de gelijkmaker. "We hebben ze uiteindelijk stuk gespeeld", aldus De Boer. "Ze konden de loopacties van onze middenvelders niet meer belopen. Toen kwam er ook dreiging. Daar ben ik zeer tevreden over. Twente wachtte op ons foutje."

Maar heeft Ajax nou een punt gewonnen of twee verloren? "Nou, als ik moet kiezen", zegt De Boer. "Dan helt-ie toch over naar twee verloren. Ik vond ons beter vandaag dan Twente."

Schreuder alleen tevreden over eerste helft

Twente-trainer Alfred Schreuder was alleen tevreden over de eerste helft van zijn ploeg. "Daarna hebben we gezien waar we aan moeten werken", laat hij weten. "We begonnen heel goed en kwamen ook verdiend op voorsprong."

"Maar na een half uur zag je Ajax al sterker worden. Je ziet dat ze gewend zijn om topwedstrijden te spelen. Ook omdat ze al jaren in de Champions League spelen. We konden het steeds moeilijker belopen. Ook fysiek moeten we nog stappen zetten. We moeten ons verder ontwikkelen. Daar gaan we aan werken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl