Zaza bezorgt Juve eerste schade

In de Italiaanse Serie A heeft Juventus zijn eerste puntenverlies geleden. Satellietclub Sassuolo hield de koploper op 1-1.

Binnen het kwartier schoot Simone Zaza de thuisploeg op voorsprong. De spits schoot eerst tegen Juve-doelman Gianluigi Buffon, maar faalde niet in de rebound. Zes minuten later zorgde Paul Pogba met een snoeihard schot voor de gelijkmaker. In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord.

Dat uitgerekend Zaza verantwoordelijk was voor de eerste misstap van de ploeg van Massimiliano Allegri, is pikant. De Italiaanse international is, net als veel van zijn teamgenoten, afkomstig van Juventus en nog altijd voor de helft eigendom van de club uit Turijn.

Simpele zege Roma

Eerder op de avond won AS Roma eenvoudig met 3-0 van laagvlieger Chievo Verona. Die uitslag was al na 33 minuten bereikt.

Mattia Destro opende al na vier minuten de score voor de Romeinen. Twintig minuten later tekende de Serviër Adem Ljajic, door Dick Advocaat om mentaliteitsredenen nog buiten de Servische selectie gelaten, voor de 2-0.

Nog voor rust zorgde aanvoerder Totti zelf vanaf elf meter voor de 3-0 eindstand.

Koppositie

De Romeinen, die zelf dit seizoen pas één nederlaag leden (3-2 tegen Juventus) komen door de resultaten tot op één punt van Juventus. Hoewel de twee topclubs dit jaar ongenaakbaar lijken in de Serie A, volgt nummer drie Sampdoria slechts op vier punten van AS Roma. Morgen speelt de club uit Turijn op Sardinië tegen Cagliari.

Door het gelijkspel doet Sassuolo de laatste plaats over aan Palermo.