NOS NieuwsAangepast

Hoge opkomst bij demo Italië

De opkomst bij een anti-immigratie-demonstratie van de Italiaanse extreem-rechtse partij Lega Nord in Milaan was groter dan verwacht. De autoriteiten rekenden op ongeveer 30.000 mensen, maar het waren er uiteindelijk meer dan 100.000.

De boze Italianen protesteerden tegen de grote "invasie" van vluchtelingen die via de Middellandse Zee het land binnenkomen. Ze droegen spandoeken met teksten als: minder immigranten, minder ziektes en minder moskeeën.

"Stop Mare Nostrum"

Het Domplein in de binnenstad van Milaan stond helemaal vol. Onder anderen de leider van Lega Nord sprak de mensen toe. Hij riep de regering op om te stoppen met het redden van illegale immigranten uit de Middellandse Zee.

Italië begon een jaar geleden met de reddingsoperatie Mare Nostrum. Het afgelopen jaar zijn met de operatie volgens de marine 150.000 bootvluchtelingen gered. De operatie kost Italië 9 miljoen euro per maand. Volgens Lega Nord heeft de reddingsoperatie alleen maar als een magneet gewerkt op immigranten die de oversteek wagen.

De partij Forza Italia van oud-premier Berlusconi probeert mee te liften op de sentimenten die in Milaan tot uiting kwamen. Op het Twitter-account van Forza Italia plaatste de partij teksten als: "Stop Mare Nostrum." Mare Nostrum is de Latijnse naam voor de Middellandse Zee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl