NOS SportAangepast

Droomfinale tennistoernooi Wenen

Andy Murray en David Ferrer gaan in Wenen strijden om de titel. De twee kanshebbers voor een startbewijs voor de ATP World Tour Finals, ook de twee hoogst geplaatste spelers, waren te sterk voor respectievelijk Viktor Troicki en Philipp Kohlschreiber.

Murray boekte 's middags zijn vijftigste zege van het seizoen. Met 6-4, 6-3 was hij de meerdere van de Serviër, die pas zijn eerste halve finale speelde sinds 2011. De Brit stond op 3-2 in de eerste set nog een opslaggame af, bij het enige breakpoint dat hij tegen kreeg. Verder was hij heer en meester.

Troicki, in juni 2011 nog de nummer twaalf van de wereld, keerde in juli terug na een dopingschorsing van een jaar. Ook zijn vijf eerdere duels met Murray had hij al verloren.

Race To London

In de Oostenrijkse hoofdstad gaat Murray op voor zijn tweede titel van het seizoen. Vorige maand was hij de sterkste in het Chinese Shenzhen. Bovendien staan zondag belangrijke punten voor de Race To London op het spel. De winnaar van het indoortoernooi ontvangt 250 punten, de verliezend finalist moet het stellen met 150 punten.

Mocht Murray winnen dan passeert hij Ferrer, die vooralsnog zestig punten voorsprong heeft. De Spanjaard had het later op de dag een stuk lastiger met Kohlschreiber, die via de tiebreak van de derde set in bedwang werd gehouden. Na tweeënhalf uur mocht Ferrer de handen de lucht in steken: 6-3, 2-6, 7-6 (3).

Vorige week was Ferrer op het masterstoernooi van Shanghai nog in drie sets te sterk voor Murray: 2-6, 6-1, 6-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl