NOS NieuwsAangepast

Jeremy Clarkson krijgt strafpunten

Top Gear-presentator Jeremy Clarkson krijgt voor het eerst in dertig jaar strafpunten voor zijn rijgedrag. Dat schrijft hij in zijn column voor The Sun. Hij krijgt de punten omdat hij te hard heeft gereden.

De presentator van het BBC-autoprogramma was van het noorden van Engeland onderweg naar Londen, toen hij werd geflitst. Hij reed zo hard dat hij niet in aanmerking kwam voor een alternatieve straf: het volgen van een cursus die je leert rustig te rijden.

Het Verenigd Koninkrijk kent een puntenrijbewijs. Als een automobilist of motorrijder verkeersregels overtreedt, kan hij daarvoor strafpunten krijgen. Iemand die binnen drie jaar twaalf punten haalt, is zijn rijbewijs een half jaar kwijt.

Niet voor het eerst

Dat Clarkson graag te hard rijdt, bleek ook al in 2008, toen hij toegaf dat hij op de openbare weg bijna 300 kilometer per uur had gereden. "De maximumsnelheid is irritant voor mensen die moeten werken", zei hij.

Clarkson was eerder deze maand ook al in het nieuws. Hij en zijn Top Gear-collega's moesten opnamen in Argentinië staken, nadat zij door woedende Argentijnen met stenen waren bekogeld. Die waren kwaad omdat Clarkson met een nummerbord rondreed dat naar de Falklandoorlog zou verwijzen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl