NOS SportAangepast

Baanwielrenners figureren op EK

De Nederlandse baanrenners hebben op de derde dag van de EK in Guadeloupe niet van zich doen spreken.

Wim Stroetinga eindigde als twaalfde in de puntenkoers. De 29-jarige renner uit Drachten won de tweede sprint, maar wist in de volgende achttien geen enkel punt meer te scoren. Theo Bos stapte af. Het goud was voor de Fransman Benjamin Thomas, die met 37 om 30 punten Liam Bertazzo uit Italië voorbleef.

Ook sprinter Nils van 't Hoenderdaal speelde een bijrol. De Amsterdammer kwam niet door de achtste finales. Daarin was de pas 19-jarige Vasilijus Lendel uit Litouwen te sterk voor de twee jaar oudere Van 't Hoenderdaal die vervolgens in zijn herkansingsrace laatste werd.

Ook bijrol vrouwen

Bij de vrouwen strandden Elis Ligtlee en Shanne Braspennincx, die samen donderdag brons op de teamsprint grepen, al in de tweede ronde. Ligtlee werd gediskwalificeerd omdat zij van haar lijn afweek in haar race tegen de Oekraïense Olena Tsos. Brasspenninx verloor van de Litouwse Gintare Gaivenyte-Mikalajune.

Jevgenia Romanjoeta veroverde goud op het onderdeel scratch. Het is de tweede Europese titel voor de 26-jarige Russin, die in 2011 in Apeldoorn de puntenkoers won.

Het zilver ging naar Laurie Berthon. De 23-jarige Française had bij de WK's van 2013 (vijfde) en 2014 (vierde) het podium net gemist. De 22-jarige Elena Cecchini uit Italië pakte net als in de puntenkoers het brons.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl