NOS SportAangepast

Dimitrov steelt show in Stockholm

Grigor Dimitrov heeft eens te meer zijn klasse getoond op het ATP-toernooi van Stockholm. In zijn kwartfinalepartij tegen de Amerikaan Jack Sock (5-7, 6-4, 6-3 winst) sloeg de 23-jarige Bulgaar, die algemeen bekend staat als balkunstenaar, twee oogstrelende ballen achter elkaar en mocht hij rekenen op een open doekje van het Zweedse publiek.

Nadat Dimitrov de eerste set aan Sock had moeten laten, stevende hij op 2-2 af op een reguliere servicegame. Dat werd het niet, want op zowel 30-0 en 40-0 had de nummer tien van de wereld een wonderschoon antwoord op de kiezelharde return van zijn Amerikaanse opponent.

Boks

Op 30-0 pareerde Dimitrov een return met een winner achter de rug om, waarna Sock direct zijn duim in diens richting opstak. Dat het geen uitzondering betrof, bewees Dimitrov een punt later. Ditmaal bracht hij het publiek in extase met een tweener - oftewel een bal door de benen - die direct een punt opleverde. Bij het net gaf de breedlachende Sock hem een welgemeende boks.

"Op dit soort momenten improviseer ik wat. Ik denk dat deze periode van het seizoen het beste in mij naar boven haalt", grapte Dimitrov. "Ik ben blij dat ik dit moment voor het toernooi van Stockholm heb kunnen bewaren."

De fraaie punten droegen bij aan de ommekeer in een zwaarbevochten overwinning voor de titelverdediger. Zaterdag neemt Dimitrov het op tegen de Australiër Bernard Tomic, die de als zevende geplaatste Fernando Verdasco met 0-6, 6-4, 7-6 (6) versloeg. In de eerste set won Tomic nog slechts elf punten.

Berdych

De andere halve eindstrijd gaat tussen de als eerste geplaatste Tomás Berdych en de Duitser Matthias Bachinger. Berdych klopte de Roemeen Marius Copil met tweemaal 6-2, Bachinger rekende in drie sets af met de Fransman Adrian Mannarino: 4-6, 6-1, 6-4.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl