NOS SportAangepast

Luiten: het ging niet vanzelf

"Het ging niet vanzelf", was de conclusie van Joost Luiten na het bereiken van de kwartfinales op het Volvo World Matchplay Championship.

Nederlands beste golfer was op golfclub The Londen in Kent met twee holes verschil te sterk voor de Noord-Ier Graeme McDowell. Luiten begon moeizaam en stond na acht holes al drie slagen achter. Hij herstelde zich echter op de 'back nine', waar hij liefst vijf van de negen holes wist te winnen

Lekker gevoel

"Graeme McDowell is één van de beste matchplayers in de wereld op het moment. Hij heeft het toernooi vorig jaar gewonnen en hij is altijd in alle matchplaytoernooien heel erg goed. Als je dan van hem weet te winnen geeft dat een lekker gevoel, maar tegelijkertijd geeft het natuurlijk geen garantie voor je volgende partij", zei Luiten.

In de kwartfinales treft Luiten de Spanjaard Pablo Larrazábal, die zich dankzij winst op de Ier Shane Lowry bij de laatste acht schaarde. Beide mannen beginnen zaterdag om 13.10 uur aan hun 18 holes.

Luiten kent Larrazábal erg goed: "Ik heb veel met hem gespeeld, maar uiteindelijk moet je toch zelf je bal goed slaan. Als ik dat niet doe, ga ik niet van hem winnen. Tijdens de ronde kun je natuurlijk wel wat meer op hem inspelen."

Het toptoernooi van de Europese Tour is gedoteerd met 2,25 miljoen euro. Voor de winnaar ligt een cheque ter waarde van 650.000 euro klaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl