NOS SportAangepast

Murray en Ferrer gaan niet in de fout

Andy Murray heeft zich verzekerd van een plek in de halve finales van het ATP-toernooi van Wenen. De Brit, nog altijd niet zeker van deelname aan de ATP World Tour Finals, had in de Oostenrijkse hoofdstad niet veel problemen met de Duitser Jan-Lennard Struff: 6-2, 7-5.

De als tweede geplaatste Murray, toegelaten met een wildcard, besloot de openingsset met een indrukwekkende reeks van vijf opeenvolgende games. Daarbij won hij de laatste 14 punten. Desondanks was het Struff die in set twee uitliep naar 3-1, maar opnieuw zette Murray een offensief in.

De volgende tegenstander van Murray, onlangs winnaar van het ATP-toernooi van Shenzhen, is Viktor Troicki. De Serviër - in juni 2011 nog de nummer twaalf van de wereld - keerde in juli terug na een dopingschorsing van een jaar. Door een 7-6 (4), 6-7 (2), 6-2 zege op de Braziliaan Thomaz Bellucci speelt hij voor het eerst in drie jaar weer een halve finale.

Servicekanon

In navolging van Murray bereikte ook David Ferrer de laatste vier in Wenen. De Spanjaard, als eerste geplaatst op het indoortoernooi, wist servicekanon Ivo Karlovic in bedwang te houden. Karlovic sloeg 17 aces, maar moest in de tweede set toch eenmaal zijn opslaggame inleveren: 7-6 (5), 6-4.

Ferrer neemt het zaterdag op tegen Philipp Kohlschreiber, die in een Duits onderonsje afrekende met Benjamin Becker: 6-4, 7-6 (3). Becker was donderdag nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Robin Haase.

Murray en Ferrer zijn respectievelijk de nummers tien en negen op de ranglijst voor plaatsing voor de ATP World Tour Finals. Laatstgenoemde heeft zestig punten meer. Grigor Dimitrov, die in Stockholm eveneens nog in de race is voor de titel, volgt op gepaste afstand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl