NOS NieuwsAangepast

Creditcard Obama geweigerd

De creditcard van de Amerikaanse president Obama is vorige maand geweigerd toen hij ermee wilde betalen. In een restaurant in New York kreeg hij te horen dat zijn kaart niet werd geaccepteerd.

De president was in New York voor de Algemene Vergadering van de VN. "Gelukkig had Michelle haar kaart bij zich", zei hij vandaag tijdens het ondertekenen van een besluit om identiteitsfraude te voorkomen.

Obama heeft geen idee waarom zijn kaart geweigerd werd. "Ik denk dat ik hem te weinig gebruik. De bank dacht waarschijnlijk dat er sprake was van fraude."

Ongeloof

Het restaurantpersoneel kon het haast niet geloven en was benieuwd naar het excuus van Obama. "Ik denk echt dat ik al mijn rekeningen betaal", zei hij. "Ik keek er heel raar van op."

Obama is niet de enige prominente Amerikaan die in verlegenheid werd gebracht door zijn bank. De vroegere chef van de Amerikaanse centrale bank, Ben Bernanke, zei eerder deze maand dat zijn hypotheekverstrekker weigerde een nieuwe hypotheek voor zijn woning af te sluiten. Reden: hij was de laatste zes maanden van baan veranderd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl