NOS SchaatsenAangepast

Revanche voor slecht schaatsjaar

Eind oktober worden op de NK afstanden in Heerenveen de eerste titels en tickets voor wereldbekerwedstrijden verdeeld. Voor drie van hen betekent de Nederlandse kampioenschappen ook de kans om zich te revancheren voor het missen van de Olympische Spelen van Sotsji.

Annette Gerritsen gaat strijdbaar aan de NK beginnen. "Ik wil de beste Annette laten zien. Hoe goed die is, weet ik nog niet. Ik heb nog tweeënhalve week om zo goed mogelijk te worden", zei Gerritsen tijdens het trainingskamp in het Duitse Erfurt.

De schaatsster miste bijna het hele vorige seizoen door de naweeën van de ziekte van Pfeiffer, die haar het jaar daarvoor aan de kant hield. "Vorig jaar moest ik in december goed zijn en dat was voor mij te weinig tijd om helemaal fit te worden."

"Ik ben blij dat ik de tijd heb gekregen om alles weer op te bouwen", aldus Gerritsen die wel in Sotsji aanwezig was, niet als schaatsster, maar als analyticus voor de NOS.

Duidelijk

Voor Kjeld Nuis is het duidelijk waarom het vorig seizoen misging. "Het was een mentale kwestie. Ik heb mezelf te veel druk opgelegd en geprobeerd te veel te geven in één race. Dan sla je gewoon dicht."

Dit seizoen heeft Nuis van zijn coach Jac Orie de opdracht gekregen dat hij meer duurvermogen moet krijgen. Dat resulteerde al in een persoonlijk record op de 3.000 meter. "Ik heb er bijna tien seconden van af gereden. Ik probeer soms aan te pikken bij de allrounders in de ploeg en dat heeft dus zijn resultaten."

Ook voor Hein Ottenspeer, overgestapt van de ploeg van Gerard van Velde naar de ploeg van Jac Orie, werpt deze werkwijze zijn vruchten af. "Het is echt even je grens verleggen en daardoor heb ik gewoon veel meer inhoud gekregen. Ik kan nu een 1.000 meter doorrammen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl