NOS VoetbalAangepast

Van Gaal ziet ziekenboeg leeglopen

De ziekenboeg van Manchester United is tijdens de interlandperiode behoorlijk leeggelopen. In de aanloop naar de uitwedstrijd van maandag tegen West Bromwich Albion mist Louis van Gaal met Jonny Evans, Paddy McNair, Jesse Lingard en Antonio Valencia nog 'slechts' vier spelers, vertelde de Nederlandse manager vrijdag.

Begin deze maand ontbraken liefst tien geblesseerde spelers. "Tijdens de training hebben we geen spelers meer nodig van het tweede om de selectie aan te vullen. Dat is een goed teken", zei Van Gaal. "Ik ben ook heel blij dat niemand geblesseerd is geraakt tijdens de interlands."

Manchester United won de laatste twee competitieduels tegen West Ham United en Everton weliswaar heel moeizaam, maar heeft daardoor wel aansluiting gevonden bij de kop van de Premier League. Na zeven wedstrijden staat de ploeg van Van Gaal vierde met elf punten, acht minder dan de trotse koploper Chelsea.

Uitoverwinning

Van Gaal hoopt dat zijn elftal, dat het moet stellen zonder de geschorste aanvoerder Wayne Rooney, maandag de eerste uitoverwinning van dit seizoen kan vieren. "West Brom is heel moeilijk te verslaan, zeker thuis. Maar goed, in de Premier League is geen enkele ploeg makkelijk te verslaan."

Hij benadrukte veel vertrouwen in zijn spelers te hebben. "Dat is heel belangrijk. Maar het is nog veel belangrijker dat de spelers vertrouwen hebben in de manager en zijn staf."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl