NOS NieuwsAangepast

Paarden mishandeld in Brabant

Afgelopen week zijn opnieuw twee paarden mishandeld in de buurt van Eindhoven. Beide dieren zijn ernstig verwond aan en rond de vagina. De paarden liepen in weides bij Best en Bakel.

De politie neemt de zaak hoog op, omdat er al maanden met enige regelmaat paarden worden toegetakeld. Dit jaar zijn er al meer dan tachtig paarden mishandeld. Tot nu toe sloegen de dader of daders vooral toe in het noorden, oosten en midden van het land.

Bloed

De Brabantse politie heeft technisch onderzoek gedaan in de weilanden. Zo is er gekeken naar alle mogelijke sporen, zoals bloed en voetstappen. Ook zijn de paarden onderzocht in de hoop er sporen te vinden van de dader.

Er bestaat al een landelijk politieteam dat kijkt of er overeenkomsten zijn tussen de paardenmishandelingen. De politie kan nog altijd niet zeggen of één dader verantwoordelijk is voor alle mishandelingen, of dat er meerdere daders zijn.

Halster

In juni besteedde de politie in Opsporing Verzocht aandacht aan de zaken. Ook riep de politie eigenaren op om hun paarden niet met halster in de wei te laten lopen, omdat de dader daarmee het dier kan vasthouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl