NOS VoetbalAangepast

Van Basten bij zestig mooiste goals

Marco van Basten, Pierre van Hooijdonk, Arjen Robben en Wim Jonk maken kansen op een unieke prijs. Het kwartet is door de UEFA opgenomen in een lijst van zestig mooiste treffers aller tijden, ter ere van het zestigjarig bestaan van de Europese voetbalbond.

Zowel Van Basten als Van Hooijdonk komt twee keer voor in de lijst.

De treffer van Van Basten in de EK-finale van 1988 maakt de meeste kans om uiteindelijk, op 1 december, bij de beste tien doelpunten te worden gekozen. Die selectie wordt bepaald aan de hand van het aantal stemmen van internetbezoekers op UEFA.com. Het gaat alleen om treffers in UEFA-wedstrijden.

Stemmen

Naast het doelpunt tegen de USSR, kunnen bezoekers ook stemmen op de omhaal van Van Basten in de Champions League-wedstrijd van AC Milan tegen IFK Göteborg. Van Pierre van Hooijdonk zijn twee vrije trappen genomineerd tegen Freiburg en Borussia Dortmund - beide uit het seizoen 2001/2002, waarin Feyenoord de UEFA Cup won.

Wim Jonk scoorde met een fraai afstandsschot tegen Torino in de eerste finalewedstrijd van het UEFA Cup-seizoen 1991/1992. Robben is genomineerd met zijn doelpunt voor Bayern München op Old Trafford in 2010.

Bekijk alle treffers op de website van de UEFA.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl