NOS NieuwsAangepast

177 mln voor Jimmy Choo

Het modehuis Jimmy Choo maakte vandaag zijn debuut op de beurs in Londen. De beursgang was goed voor 141 miljoen pond (177 miljoen euro) op. Een stuk minder dan de ongeveer 200 miljoen waar het modemerk op hoopte.

Dalende beurzen

Jimmy Choo (luxe tassen en schoenen) heeft last van de onrust op de beurzen deze week. De eigenaar van Jimmy Choo, JAB Holdings, bracht 25 procent van het bedrijf voor 1,40 pond per aandeel naar de beurs. Die prijs was aan de lage kant, want er werd 1,40 tot 1,80 pond verwacht.

Andere bedrijven, zoals de Britse bank Aldermore en bouwbedrijf Miller Homes, zagen deze week af van een beursgang vanwege de onrust op de financiële markten.

Verder groeien

Jimmy Choo heeft wereldwijd meer dan 100 winkels. Met de opbrengst van de beursgang wil het bedrijf verder groeien in Azië en andere opkomende markten.

Het modebedrijf is vernoemd naar zijn oprichter, de Chinees-Maleisische Jimmy Choo. Hij opende begin jaren 90 een winkel in Londen. Jimmy Choo werd na 1996 een miljoenenmerk. Toen bouwde de Britse ondernemer Tamara Mellon er een groot bedrijf omheen. Inmiddels werken Choo en Mellon niet meer voor het concern.

De maker van de exclusieve schoenen werd vooral bekend door Sex and the City. Hoofdpersoon Carrie Bradshaw draagt in de serie tientallen pumps van het merk en werd zo een inspiratiebron voor modeliefhebbers.

Luxemerken

In de afgelopen drie jaar gingen al meer modemerken uit het luxe segment naar de beurs, zoals Moncler, Brunello Cucinelli en Salvatore Ferragamo.

In Londen is dit jaar al bijna 19 miljard euro opgehaald met beursintroducties. Dat is het hoogste bedrag sinds 2007.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl