NOS NieuwsAangepast

50Plus: wij betaalden website zelf

De ouderenpartij 50Plus spreekt tegen dat boegbeeld Henk Krol subsidiegeld van de Stichting Vrienden van de Gaykrant naar de website van 50Plus heeft gesluisd.

"Dit is een grote campagne om 50Plus en Henk Krol te vloeren", zei oprichter en senator Jan Nagel in het WNL-programma Vandaag de Dag. "Dat gaat niet gebeuren. Het is niet waar. 50Plus heeft al het geld voor de website zelf betaald."

EenVandaag

EenVandaag bracht gisteren het nieuws dat de Stichting Vrienden van de Gaykrant beslag heeft laten leggen op twee huizen van Krol.

Krol was tot februari vorig jaar voorzitter van de stichting, die 200.000 euro subsidiegeld moet terugbetalen aan het ministerie van Onderwijs. Het geld is volgens het ministerie niet op een goede manier besteed.

De advocaat van de stichting, Oscar Hammerstein, zei tegen EenVandaag dat een deel van het geld is gebruikt voor het hosten van de website van 50Plus.

Bewijzen

Nagel daagt de stichting uit om met bewijzen te komen: "Dan zullen wij aantonen dat het uitsluitend de bedoeling is om 50Plus te beschadigen."

Henk Krol noemde de beschuldigingen onzin.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl