NOS SportAangepast

Giants weer naar World Series

Voor de derde keer in vijf jaar staan de honkballers van San Francisco Giants in de World Series. Een 6-3 thuiszege op St. Louis Cardinals was goed voor het vierde en beslissende punt in de best-of-seven-serie (4-1). En daarmee heeft, een dag na Kansas City Royals, ook de tweede winnaar van de zogenaamde Wild Card de finale van het Amerikaanse honkbalseizoen bereikt.

De Royals en de Giants. Wie een maand geleden voorspeld had dat de World Series tussen deze twee ploegen zou gaan, had goed geld kunnen verdienen. Ze behoorden in het reguliere seizoen zeker niet tot de besten, maar vonden precies op tijd de juiste vorm.

Intense speech

De Giants werden tweede in de divisie en waren daarom aangewezen op de Wild Card, een beslissingswedstrijd waarin de beste nummers twee strijden om een plekje in de play-offs. Buitenvelder Hunter Pence motiveerde zijn ploeggenoten met een intense speech in de kleedkamer. "We hebben ups en downs gehad. Maar voor ons hoeft het niet makkelijk te gaan. Het maakt niet uit hoe we van A naar B gaan, we willen naar de World Series."

Na de toespraak van Pence won San Francisco, de ploeg van de Nederlandse slagcoach Hensley Meulens, bijna alle wedstrijden en plaatste zich inderdaad voor de seizoensfinale. Donderdag werd in eigen huis tegen de Cardinals het laatste stapje richting World Series gezet. Al ging het niet vanzelf.

Bumgarner weer goed

Aan de basis van de overwinning stond pitcher Madison Bumgarner, het beste voorbeeld van de positieve flow van zijn ploeg. De 25-jarige werper gooide geen slecht seizoen, maar stijgt in de play-offs boven zichzelf uit. Hij kreeg in zijn eerste drie duels nog geen enkel punt tegen en ook in het vijfde duel tegen St. Louis gooide hij acht sterke innings.

Bumgarner gaf slechts vijf honkslagen weg, maar incasseerde in de beginfase wel drie runs, waardoor San Francisco lang tegen een achterstand aankeek. In de negende inning kreeg het thuispubliek de heroïsche ontknoping waar op gehoopt werd. Met een homerun bij een 3-3 stand zorgde Trevor Ishikawa in een klap voor de overwinning (6-3).

World Series

In 2010 en 2012 wonnen de Giants de World Series door te pieken op het juiste moment. Maar nu treffen ze vanaf volgende week dinsdag de 'Red Hot Royals', die ook precies op tijd de vorm van hun leven te pakken hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl