NOS NieuwsAangepast

Beurzen VS rustig na oproep

Na een hectische week was het vandaag een rustige dag op de Amerikaanse beurzen. Beleggers reageerden op een oproep van een bankier van de centrale bank om de economie in de VS voorlopig te blijven steunen. Halverwege de dag stond de Dow Jones-index 0,1 procent hoger en de Nasdaq steeg 0,4 procent.

De oproep kwam van president James Bullard van de Federal Reserve Bank in St. Louis. Dat is een van de twaalf regionale banken die samen de centrale bank (Federal Reserve) van de VS vormen.

De Federal Reserve is bijna klaar met de afbouw van een steunprogramma, dat bestaat uit het maandelijks voor 15 miljard dollar opkopen van obligaties. Bullard wil dat die steun nog wat langer gegeven wordt.

Werkloosheidsuitkering

Behalve de oproep van Bullard beïnvloedden ook de nieuwe werkloosheidscijfers de handel in de VS. Vandaag werd bekendgemaakt dat het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering vorige week met 23.000 is gedaald tot 264.000. Dat is het laagste niveau sinds april 2000.

De Europese beurzen hadden vandaag een onrustige dag, maar rond sluitingstijd keerde de rust terug. De Amsterdamse AEX ging vandaag van drie procent in de min naar een slotstand van min 0,9 procent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl