NOS SportAangepast

Raonic verliest van qualifier

Milos Raonic heeft verzuimd zijn positie te verstevigen in de strijd om plaatsing voor de World Tour Finals. De Canadees ging in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Moskou verrassend onderuit tegen Ricardas Berankis: 3-6, 6-4, 3-6.

De als eerste geplaatste Raonic, die in de eerste ronde een bye had, verloor liefst vier keer zijn opslag tegen de qualifier uit Litouwen. In de derde set had Berankis (ATP-116) genoeg aan een break op 2-1 om even later de partij binnen te halen.

Raonic staat in de tussenstand voor kwalificatie voor het eindejaarstoernooi (9-16 november) op de achtste plaats, maar kan door zijn nederlaag worden ingehaald door David Ferrer (negende) en Andy Murray (tiende). Het laatstgenoemde tweetal komt deze week in actie in Wenen.

Gulbis en Robredo

Ernests Gulbis en Tommy Robredo - beiden geen kanshebber meer op deelname aan de World Tour Finals - bereikten wel de laatste acht in Moskou. De als derde geplaatste Gulbis was met 6-3, 7-6 (3) te sterk voor Daniel Gimeno-Traver. Robredo (6) won van de Serviër Filip Krajinovic: 6-3, 6-4.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl