NOS NieuwsAangepast

Applaus voor Timmermans

Morgen is de laatste dag van minister Timmermans als minister van Buitenlandse Zaken. Vanmiddag kreeg hij een applaus van de Tweede Kamer. Vanmorgen nam hij al voorzichtig afscheid van zijn post. Dat deed hij door op Facebook een collage te zetten van zijn werkbezoeken aan verschillende ambassades.

Hij bedankt daarbij de "hardwerkende mensen" van het ministerie. Timmermans is vanaf 1998 actief in de Nederlandse politiek. Vandaag verscheen hij voor het laatst in de Tweede Kamer als minister.

Timmermans wordt eerste vice-voorzitter van de Europese Commissie in Brussel. Een week geleden werd hij hiervoor ondervraagd door het Europees Parlement. Hij zal de portefeuille Betere Regelgeving krijgen.

Mali

Timmermans zei dat hij van plan is snel te snijden in de regels van Brussel. De minister werd door het Europees Parlement geprezen voor zijn uitgebreide talen- en dossierkennis.

Bert Koenders wordt de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. Morgenmiddag neemt hij de taken van Timmermans over. Koenders was eerder minister voor Ontwikkelingssamenwerking in het kabinet-Balkenende IV.

In 2011 ging Koenders naar de Verenigde Naties. Twee jaar later werd hij benoemd tot hoofd van de VN-vredesmacht in Mali.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl