NOS NieuwsAangepast

Nederlanders in rampgebied Nepal

Met ten minste vier Nederlanders in het rampgebied in Nepal is nog geen contact gelegd. Reisorganisatie Snow Leopard Adventures zegt dat ze nog niet hebben gesproken met een reisgezelschap met drie Nederlandse vrouwen en ook nog niet met een Nederlandse reisleider die met een andere groep reist.

Volgens een woordvoerder van de reisorganisatie is er nog geen reden voor bezorgdheid. "Er staan daar gewoon niet overal telecommunicatie-antennes. We blijven proberen om contact te maken."

Diplomaten

Het ministerie van Buitenlandse Zaken liet eerder vandaag weten dat er Nederlanders in het gebied zijn waar deze week een sneeuwstorm overtrok. Hoeveel is bij het ministerie niet bekend en ook niet of er onder de Nederlanders slachtoffers zijn gevallen. Nederlandse diplomaten houden de berichten daarover nauwlettend in de gaten, zegt een woordvoerder.

Een betrokkene, die anoniem wil blijven, zei tegen de NOS dat hij weet heeft van ten minste twee Nederlanders die in het gebied waren gaan wandelen. Hij hoorde vanochtend over de sneeuwstorm en lawines. Het lukte hem later vandaag om contact met hen te krijgen. De twee zijn niet in gevaar geweest.

Annapurna

In Nepal worden in het Annapurna-berggebied na de sneeuwstorm van maandag en dinsdag nog zo'n zeventig mensen vermist. Zeker 29 mensen zijn omgekomen.

Met man en macht wordt naar overlevenden gezocht, maar de zoektocht verloopt moeizaam. "Het weer is nog steeds onrustig en er is heel veel sneeuw gevallen", zegt correspondent Joeri Boom.

Normaal gesproken is oktober de veiligste tijd om hier bergtochten te maken. Vermoed wordt dat de sneeuwstorm werd veroorzaakt door een uitloper van een cycloon die India trof.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl