NOS SportAangepast

Van der Haar mikt op wereldtitel

Hij heeft het rijk grotendeels voor zich alleen, Lars van der Haar. De beste Nederlander tussen een heel contingent Belgen. Zeker nu Mathieu van der Poel heeft besloten dit seizoen de grootste wedstrijden bij de beloften te zullen rijden.

In de eerste wereldbekerwedstrijd van het jaar wil de 23-jarige crosser er direct staan. Bij de Cauberg Cyclo-Cross in Limburg zal Van der Haar zondag naar eigen zeggen kanshebber zijn. "Ik win daar vorig jaar onder dezelfde omstandigheden, dan denk ik dat ik dit jaar zeker weer tot de favorieten behoor."

Het parcours in Valkenburg is Van der Haar dan ook op het lijf geschreven. "Het ligt mij heel goed, het zijn korte, explosieve stukken omhoog. Het gaat wel een beetje aan het weer liggen, maar op zich ligt het parcours mij wel heel goed."

Wereldkampioen

Het voornaamste doel voor de veldrijder van Giant, die vorig seizoen verrassend de wereldbeker won, is het wereldkampioenschap. In het Tsjechische Tabor wordt op 31 januari de regenboogtrui uitgereikt. "Dat is het hoogste dat je kan halen. Ik heb in Tabor een mooie kans om wereldkampioen te worden. Maar lukt dat niet, dan wil ik wel laten zien dat ik een constant seizoen kan rijden."

De geboren Amersfoorter, die op 8 oktober nog tweede werd achter Mathieu van der Poel tijdens de Super Prestige-rit in Gieten, behaalde al twee ereplaatsen op het WK: in 2012 won hij brons, in 2013 werd hij zesde.

Live vanaf 15.00 uur

De eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen is vanaf 15.00 uur LIVE te volgen via NPO 1 en NOS.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl