NOS NieuwsAangepast

PvdA wil geen nieuwe bezuinigingen

De PvdA ziet niks in het plan van D66 en CDA om de komende jaren flink te snoeien in de overheidsuitgaven. Kamerlid Groot vindt dat er eerst een inhoudelijke discussie moet worden gevoerd over een beter belastingstelsel.

"Dit land wacht op een beter belastingstelsel en niet op een nieuwe bezuinigingsronde", zei hij na afloop van een gesprek tussen Kamerleden en staatssecretaris Wiebes op het ministerie van Financiën.

Wiebes ontving een groep Kamerleden om te praten over een nieuw belastingstelsel. Daarbij kon iedereen "zonder taboes" voorstellen op tafel leggen.

Zolder opruimen

D66 en CDA zeiden vooraf dat zij samen willen optrekken bij de besprekingen. Hun inzet is een forse belastingverlaging, die mogelijk moet worden gemaakt door te bezuinigen op de overheid.

PvdA'er Groot wil niet meegaan "in de D66-doctrine van nog weer een bezuinigingsronde". Zijn collega Neppérus van de VVD wacht op concrete voorstellen van de twee oppositiepartijen. "Maar het gaat ons echt om een goed, vereenvoudigd belastingstelsel."

Staatssecretaris Wiebes onderstreepte vanmorgen nog eens dat "de zolder hoognodig moet worden opgeruimd". "Het belastingsysteem is veel te ingewikkeld geworden en het helpt niet echt bij het oplossen van de werkloosheid."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl