NOS NieuwsAangepast

A'dam krijgt ebola-trainingscentrum

Medisch personeel dat wordt uitgezonden naar de landen waar ebola heerst, krijgt vanaf begin november training in een lege fabrieksloods in Amsterdam. Artsen zonder Grenzen bootst daar een Afrikaans veldhospitaal na waar artsen veilig leren werken. Zonder elektriciteit en stromend water.

Amsterdam krijgt na Brussel het tweede opleidingscentrum van Artsen zonder Grenzen voor mensen die met ebola-patiënten willen werken in West-Afrika. In Duitsland is het Rode Kruis bezig met de opzet van een derde trainingscentrum voor ebola-artsen.

De tweedaagse ebola-training is niet alleen voor artsen maar ook voor logistiek medewerkers en onderhoudspersoneel die in het ebola-gebied gaan werken. Er kunnen dertig mensen tegelijk worden opgeleid in het nieuwe centrum. De meeste deelnemers zullen uit het buitenland komen.

Dertien artsen

De werving van Nederlands personeel verloopt nog niet erg goed. Artsen zonder Grenzen heeft dertien nieuwe artsen gevonden die in Afrika willen helpen bij de bestrijding van de ebolacrisis. Twee weken geleden liet de organisatie weten binnen zes maanden honderd artsen nodig te hebben. Er kwamen meer dan tweehonderd reacties, maar verreweg de meeste daarvan bleken niet bruikbaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl