NOS NieuwsAangepast

Eurlings dacht niet aan opstappen

De vertrokken KLM-topman Camiel Eurlings zei een week geleden nog niet aan opstappen te denken. In een interview met Quote zei hij dat hij "net begonnen" was.

KLM maakte gisteravond bekend dat Eurlings per direct wordt vervangen door de tweede man van het luchtvaartbedrijf, Pieter Elbers. Een woordvoerder van het bedrijf noemde dat een beslissing van de raad van commissarissen die in goed overleg met Eurlings was genomen.

Quote sprak vorige week donderdag met Eurlings voor het decembernummer van het blad. Daarin sprak de KLM-baas juist tegen dat een vertrek ophanden zou zijn. "Ik ben net begonnen! Het is een suggestieve vraag. Het is ook niet aan de orde", zei Eurlings.

"Veel warmte"

"Ik ben gekomen om inhoudelijk iets te veranderen. En het bedrijf heeft geloof in die aanvalsstand nodig. Geloof dat wij met ons eigen Nederlandse product een structurele toekomst hebben."

Eurlings benadrukte dat hij bij de viering van 95 jaar KLM juist "veel warmte" had gemerkt. "Er waren duizenden mensen waarmee ik 0,0 afstand had! Het was zo warm, zo puur."

Nederlandser

Ook zei hij dat hij van plan was aanwezig te zijn bij de honderdste verjaardag van het bedrijf. Hij wilde pas weg "als mijn opdracht is vervuld".

"Dat is KLM de komende vijf jaar vol in de aanvalsstand krijgen. We worden Nederlandser dan ooit. En wij moeten echt door een wak heen, en structureel een oplossing vinden."

"Blijft fantastisch"

Na de bekendmaking dat hij het bedrijf verlaat hield Eurlings het bij een korte persverklaring: "KLM is en blijft een fantastisch bedrijf, waar ik met veel plezier en passie de afgelopen 4 jaar heb mogen werken."

"Ik wens de 35.000 KLM'ers wereldwijd alle succes toe op weg naar de 100e verjaardag over 5 jaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl