NOS SportAangepast

Marussia ziedend over aantijgingen

Formule 1-renstal Marussia is woedend over aantijgingen in diverse media dat coureur Jules Bianchi waarschuwingen heeft genegeerd en zelfs is aangespoord om sneller te rijden vlak voor zijn zware crash tijdens de Grand Prix van Japan.

De Franse coureur ligt met ernstig hersenletsel in het ziekenhuis en vecht voor zijn leven.

"We zijn geschokt en woedend over deze valse beschuldigingen", meldde het Russische raceteam in een officiële verklaring. "Het is triest dat wij moeten reageren op verontrustende onwaarheden terwijl we ons op dit moment alleen maar willen bekommeren om onze coureur."

Bianchi vloog bijna twee weken geleden op het doorweekte circuit van Suzuka uit de bocht en boorde zijn bolide in een bergingswagen, die net bezig was de beschadigde Sauber van Adrian Sutil weg te takelen.

Marussia zegt dat Bianchi wel degelijk volgens de voorschriften langzamer is gaan rijden toen stewards na de crash van Sutil met gele waarschuwingsvlaggen zwaaiden. "Racedirecteur Charlie Whiting heeft dat bevestigd."

"We hebben ook een transcript van het radioverkeer en daarin is op geen enkel moment te horen dat de teamleiding tegen Jules zegt dat hij harder moet rijden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl