NOS WielrennenAangepast

"Drie grote rondes? Waarom niet"

Hij won geen klassieker en zijn belangrijkste doel - een podiumplaats in de Tour de France - haalde hij niet ('slechts' 4de). Maar Alejandro Valverde mag zich na de laatste WorldTour-wedstrijd wél de beste renner van 2014 noemen. En nu denkt hij na over de uitdaging van Oleg Tinkov, de Rus die de grote ronderenners één miljoen euro bood om alle drie de grote rondes te rijden in 2015.

"Ik heb nog nooit meegedaan aan de Giro. Daar zou ik graag nog eens aan de start staan. Of ik alle drie de rondes ga rijden? Waarom niet. Het is een uitdaging die me aanspreekt en waarover ik nadenk."

Valverde moet er nog over praten met de teamleiding bij Movistar. Probleem is nog wel: Tinkov daagde alleen Alberto Contador, Chris Froome, Nairo Quintana en Vincenzo Nibali uit. De Italiaanse Tour-winnaar paste inmiddels al voor de eer.

Vlaanderen in 2015?

Valverde wil zich in 2015 niet alleen op de grote rondes richten. Ook qua klassiekers wil hij zijn horizon verbreden. "Het klopt dat Parijs-Roubaix mij niet echt ligt, maar ik kan wel de andere grote klassiekers rijden die ik nog niet heb gewonnen. Zoals Lombardije, de Ronde van Vlaanderen en Milaan-Sanremo. Maar het parcours van die laatste moet dan wel zwaarder worden, zoals al in de planning lag voor 2014."

De 34-jarige Spanjaard noemde 2014 "verreweg mijn beste jaar tot nu toe. Ik had drie doelen: de Tour, de Vuelta en het WK. Maar in die wedstrijden kan er maar één renner winnen." Hoewel hij die races niet won, was zijn slechtste resultaat in die koersen een vierde plaats. In de Vuelta en op het WK werd hij derde. "Daarnaast won ik de Waalse Pijl en San Sebastián, werd ik tweede in Luik en Lombardije en vierde in de Gold Race", somde hij tevreden op.

Quintana als kopman naar Tour

Valverde zal in 2015 niet meer als kopman van Movistar de Tour rijden. "Voor mij is het helder dat Nairo de kopman is in de Tour. Hij heeft laten zien dat hij meer dan klaar is om een gooi te doen naar Tour-winst. We moeten hem naar het podium loodsen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl