NOS SportAangepast

Kansas een zege van World Series

De honkballers van Kansas City Royals zijn nog een overwinning verwijderd van de World Series. Kansas klopte Baltimore Orioles ook in het derde finaleduel van de American League: 2-1.

Billy Butler sloeg in de zesde inning met een opofferingsslag Jarrod Dyson binnen en dat bleek het winnende punt na eerdere runs van Steve Pearce (Orioles) en Lorenzo Cain. Jonathan Schoop kwam namens de Orioles drie keer aan slag. Een honkslag wist de Oranje-international echter niet te produceren.

De Royals boekten hun zevende zege op rij in de play-offs, een evenaring van het record van de Colorado Rockies (2007), en kunnen zich woensdagavond in eigen huis voor de Series plaatsen. De laatste keer dat Kansas aan de play-offs meedeed, was in 1985. Toen kroonde de ploeg zich tot kampioen.

Giants op voorsprong

San Francisco Giants kwam in de finale van de National League tegen Saint Louis Cardinals op een 2-1 voorsprong. Pitcher Randy Choate (Cardinals) gooide in de tiende inning foutief aan op het eerste honk waarna Brandon Crawford de thuisplaat haalde en 5-4 maakte voor de Giants.

Het vierde duel is woensdag in San Francisco.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl