NOS WielrennenAangepast

Debusschere wint Sluitingsprijs

De Sluitingsprijs Putte-Kapellen is gewonnen door de Belgisch kampioen Jens Debusschere. De finishfoto moest door de jury uitvoerig worden bestudeerd om de winnaar aan te wijzen. Uiteindelijk bleek Tom Van Asbroeck net iets trager dan Debusschere, die de koers vorig jaar ook won. Jonas van Genechten completeerde het podium.

Nederlanders mee in de vlucht

Vier Nederlanders sierden een groot gedeelte van de dag de wedstrijd. Niki Terpstra, Ramon Sinkeldam, Pim Ligthart en Berden de Vries kozen samen met zeven andere renners al vroeg in de wedstrijd het hazenpad. Maar vlak voor het ingaan van de laatste ronde werden ze ingerekend.

De Sluitingsprijs is de officieuze afsluiter van het wielrennen op West-Europese bodem. Dit weekend wordt er in Frankrijk nog een koppeltijdrit georganiseerd (Chrono des Nations), maar de koers in Putte-Kapellen is de laatste 'rit in lijn'.

Enkele wedstrijden in Azië

In Japen en China worden volgende week de laatste twee wedstrijden van het wielerseizoen 2014 verreden: de Japan Cup (1.HC) en de Ronde van Hainan (2.HC). In die laatste koers zal Moreno Hofland nog een paar overwinningen op zijn palmares willen bijschrijven. Vorig jaar won de sprinter van Belkin drie etappes en het eindklassement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl