NOS SportAangepast

"Elke keer bang dat ziekenhuis belt"

De vader van de Franse Formule 1-coureur Jules Bianchi zegt dat zijn zoon de moed niet opgeeft, maar noemt de situatie wel hopeloos. "Iedere keer als de telefoon gaat, ben ik bang dat het ziekenhuis belt om te zeggen dat Jules dood is", vertelt Philippe Bianchi in een interview met de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport.

Marussia-coureur Bianchi reed anderhalve week geleden tijdens de GP van Japan in volle vaart op een takelwagen en ligt sindsdien met ernstig hersenletsel in een ziekenhuis in Yokkaichi. Zijn ouders wijken niet van zijn zijde.

"De artsen zeggen dat het al een wonder is dat hij nog leeft", vertelt vader Philippe. "Niemand heeft ooit zo'n zwaar ongeluk overleefd. Maar Jules zal niet opgeven. Dat weet ik zeker. De ene dag lijkt het een beetje beter te gaan, de andere dag weer iets slechter. De schade van het ongeluk is groot, maar we weten niet hoe het zich verder ontwikkelt."

Steunbetuigingen

De familie van Bianchi zegt onder de indruk te zijn van het eerbetoon van de Formule 1-rijders voor aanvang van de GP van Rusland van afgelopen zondag. "Dat heeft ons zeer geraakt. We willen iedereen daarvoor bedanken. Coureurs als Fernando Alonso, Jean-Eric Vergne, Felipe Massa en Lewis Hamilton hebben ons mooie brieven en emails geschreven."

Ook de situatie van Michael Schumacher, die herstellende is van een ernstig ski-ongeluk in december, biedt hoop aan de vader van Bianchi. "Het duurde maanden voordat Schumacher uit zijn coma ontwaakte. Ik hoop dat het bij Jules ook zal gebeuren."

Kus op zijn wang

Voorlopig lijkt Bianchi het ziekenhuis in Yokkaichi echter nog niet te kunnen verlaten, aldus zijn vader. "Soms geef ik Jules in zijn ziekenhuisbed een kus op zijn wang en zeg ik: kom op, sta op, wat lig je hier nou? Laten we weggaan uit Japan, laten we naar huis gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl