Neymar op stoom tegen Japan

Neymar heeft Brazilië hoogstpersoonlijk aan een ruime oefenzege op Japan geholpen (4-0). In Singapore nam de aanvaller van FC Barcelona alle doelpunten voor zijn rekening. Zaterdag werd aartsrivaal Argentinië al met 2-0 verslagen.

Bondscoach Dunga maakt voor het eerst sinds lange tijd weer gebruik van routiniers Kaká (São Paulo) en Robinho (Santos), die op het WK nog schitterden in afwezigheid. Het tweetal krijgt sinds de aanstelling van Dunga weer de kans bij de Goddelijke Kanaries. Ook tegen Japan kregen Kaká en Robinho speeltijd. In de tweede helft kwamen ze binnen de lijnen.

Oud-PSV'er Tardelli

Het stond toen al 2-0. Neymar wist in de zeventiende minuut voor het eerst te scoren. Dat deed hij op aangeven van oud-PSV'er Diego Tardelli, die zijn aanvoerder met een steekpass vrij voor de keeper zette. Neymar omspeelde doelman Eiji Kawashima van Standard Luik en tikte de bal binnen.

In de tweede helft kwam Neymar pas echt op stoom. Kort na rust zorgde hij voor de 2-0 na een assist van Liverpool-middenvelder Philippe Coutinho. Diezelfde Coutinho was een kwartier voor tijd ook betrokken bij de 3-0. Hij schoot op doel, Kawashima kon de bal niet goed verwerken en Neymar was scherp in de rebound. In de 81ste minuut maakte Neymar zijn laatste. Kaká was de aangever.

40 uit 59

Het is de vierde keer dat Neymar vier of meer doelpunten maakte in één wedstrijd. Dat deed hij al eens drie keer voor zijn oude club Santos.

Voor het nationale team van Brazilië staat Neymar al op veertig goals in 59 interlands en hij is daarmee topscorer van de nog actieve Brazilianen. Op de topscorerslijst aller tijden moet Neymar alleen Pele (77), Ronaldo (62), Romario (55) en Zico (48) voor zich dulden.

Messi maakt er twee

Argentinië boekte op de Azië-trip een simpele 7-0 zege op Hong Kong. Lionel Messi nam als invaller twee treffers voor zijn rekening. Na een uur kwam de sterspeler in het veld, zes minuten later wipte hij de 5-0 over keeper Yapp Hung Fai. Na een mooie individuele actie schoot hij ook de laatste Argentijnse goal binnen.

Gonzalo Higuaín en Nicolás Gaitán scoorden eveneens twee keer. Bij de tweede goal van Gaitán zorgde Messi voor de assist. Ever Banega was de eerste die zijn naam op het scoreformulier zette, hij maakte de 1-0.