NOS VoetbalAangepast

KNVB: problemen lijken structureel

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, was niet te spreken over het optreden van Oranje, gisteravond tegen IJsland. De voetbalbond gaat snel in gesprek met Guus Hiddink. "De problemen die eerst incidenteel leken te zijn, blijken nu een structureel karakter te hebben", aldus Van Oostveen.

Van Oostveen had nog niet gesproken met Guus Hiddink en Danny Blind, maar dat gaat wel spoedig gebeuren. "We zullen sneller dan normaal gaan evalueren", vertelde Van Oostveen. "En dat zal ook scherper en kritischer zijn dan normaal."

De gezichten van de Oranje-spelers spreken boekdelen op het vliegveld van Reykjavik. De spelers en staf van Oranje hebben er ook zichtbaar nog de pest in. De 2-0 nederlaag tegen IJsland is bij het Nederlands elftal aangekomen als een mokerslag.

Zeven finales

Nederland heeft drie punten gehaald uit drie kwalificatiewedstrijden en staat daarmee op de derde plaats in de poule. Rechtstreekse plaatsing voor het EK is vooralsnog ver weg. IJsland en Tsjechië staan op negen punten uit drie wedstrijden.

Van Oostveen: "We zullen nu zeven finales moeten spelen". Hij doelde daarmee op de resterende zeven kwalificatiewedstrijden die het Nederlands elftal nog moet spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl