NOS VoetbalAangepast

Oranje: afgang, blamage en crisis

De verrassende 2-0 zege van IJsland op het Nederlands elftal wordt door alle Nederlandse ochtendkranten omschreven als een beschamende uitslag. De Volkskrant noemt de derde nederlaag van bondscoach Guus Hiddink in pas vier wedstrijden zelfs "een afgang".

"De tweede episode met Guus Hiddink als bondscoach dreigt uit te draaien op een faliekante mislukking", vervolgt de ochtendkrant, die naast de uitslag ook vooral het vertoonde spel van Oranje afkeurde. "Wat een treurnis, wat een afstotelijk, machteloos spel."

Het Algemeen Dagblad spreekt van "een crisis bij Oranje. Zelden in de recente geschiedenis maakte Oranje zo'n ergerlijke, reddeloze indruk als gisteravond in Reykjavik, in een wedstrijd die historisch was om de verkeerde redenen." De krant zocht uit dat Nederland nog nooit verloor van een land met minder inwoners (280.000) dan IJsland.

"Wat nu met Oranje, Guus?"

Trouw noemt het een blamage voor de "ontmaskerde nummer drie van het recente WK". De Telegraaf, ten slotte, is nog mild op zijn voorpagina ("Oranje lelijk onderuit"), maar vraagt zich in de sportkatern af: "Wat nu met Oranje, Guus?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl