NOS SportAangepast

Vos pas in december veld in

Marianne Vos rijdt pas in december haar eerste veldrit. De wereldkampioene veldrijden heeft afgezegd voor de eerste wereldbekerwedstrijd van aanstaande zondag in Valkenburg, waar ze in 2013 nog de sterkste was.

"Ze heeft een lang wegseizoen achter de rug", verklaart bondscoach Johan Lammerts. "Ze heeft net het WK gereden. Normaal gesproken is dit het moment om rust te nemen."

Haar programma is nog niet in beton gegoten - "het is aan Marianne om het verder in te vullen" - maar zoals het er nu naar uitziet gaat ze eind november eerst op trainingskamp. "Waarschijnlijk is de wereldbekerwedstrijd in Heusden-Zolder op 26 december haar eerste veldrit. Ze focust zich op het WK in het Tsjechische Tabor."

Die titelstrijd is op zaterdag 31 januari.

'Belofte' Van der Poel

Mathieu van der Poel maakte zondag indruk bij de elite. De negentienjarige Nederlander werd tweede in de zware veldrit in Ronse om de Super Prestige. Toch verschijnt hij zondag in Valkenburg niet aan de start van de profwedstrijd. "Hij heeft de keuze gemaakt om de wereldbekerwedstrijden en het WK nog bij de beloften te rijden."

De tweedejaars belofte had een uitzondering aan kunnen vragen bij de UCI. "Lars van der Haar heeft dat destijds wel gedaan. Hij was uitgeleerd bij de beloften en mocht van de UCI eerder bij de elite rijden. Na overleg, ook met zijn vader Adrie en met zijn ploeg, heeft Mathieu daar niet voor gekozen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl