NOS NieuwsAangepast

Nieuw controlesysteem op Schiphol

De veiligheidscontrole op Schiphol in Vertrekhal 1 is veranderd. Afgelopen week zijn daar nieuwe beveiligingsdoorgangen in gebruik genomen.

Dit moet leiden tot meer comfort voor de reiziger. Het oppervlak van het controlepunt is bijna twee keer zo groot geworden. De ruimte heeft volgens Schiphol een comfortabele en rustige uitstraling. Daarnaast worden er geluiddempende materialen gebruikt en zijn verschillende dingen geautomatiseerd.

"De verplichte beveiligingscontrole komt per definitie in de comfortzone van mensen", zegt topman Jos Nijhuis van Schiphol Group. "Hier kunnen we niets aan doen, wel proberen we het proces zo prettig en efficiënt mogelijk te laten verlopen. "

Groei luchtvaart

Volgend jaar zal ook in de andere vertrekhallen de nieuwe beveiligingscontrole worden doorgevoerd. De controles bij de gate komen dan te vervallen.

De nieuwe controles zijn niet alleen ingevoerd voor meer comfort; Schiphol anticipeert er ook mee op de groei van de luchtvaart, de toekomstige wet- en regelgeving en nieuwe technologische ontwikkelingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl