NOS SportAangepast

Nieuwe bijnaam 'Epic' Zonderland

Olympisch kampioen werd hij in 2012 in Londen. En met zijn wereldtitel in Antwerpen in 2013 bevestigde Epke Zonderland zijn status als beste turner ter wereld aan de rekstok. Zijn kunststukje van zondag - hij pakte goud op de rekstok met een score van 16,225 - heeft hem nu zelfs een nieuwe bijnaam opgeleverd: 'The Epic Zonderland'.

Aanvankelijk leek de speaker in Nanning het alleen te hebben over "the legendary Epke Zonderland", maar de Nederlandse turner hoorde zelf toch ook zijn nieuwe bijnaam omroepen. "Volgens mij zei hij: the legendary Epic Zonderland. Dat kwam wel door. Dat krijg je wel even mee. Dat je zo wordt geïntroduceerd in China, in hét turnland, dat is best wel kicken."

De concurrentie kwam er zondag niet aan te pas, mede door een fout van de grootste uitdager van Zonderland, de Chinees Zhang Chenglong. "Maar er zijn jongens die in mijn buurt komen. Ik moet mijn best doen om ze een stapje voor te blijven."

Rio 2016

Met het oog op de Olympische Spelen in Rio in 2016 heeft Zonderland ook nog een troef in handen. "Je zit met die vier vluchtelementen in je achterhoofd. Maar op dit moment is dat niet stabiel genoeg. Het is de vraag of dat gaat lukken. Maar als zij mij echt gaan dwingen, moet het misschien op een gegeven moment wel."

In de tussentijd geniet Zonderland nog even van zijn tweede wereldtitel. Minister-president Mark Rutte feliciteerde hem er ook al mee. "Van de premier heb ik een sms'je gekregen. Hij schreef dat het groots was ontvangen in Nederland."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl