NOS NieuwsAangepast

Albert Heijn vindt Piet "reuze"

Albert Heijn heeft in ochtendkranten een brief gepubliceerd aan Piet. In dichtvorm schrijft het concern dat Piet niet verbannen is uit de winkels en dat het Albert Heijn niet uitmaakt of Piet zwart is of andere kleuren heeft.

Lieve Piet,Je bent nog niet in het land, maar nu al sta je volop in de krant.Je zou verbannen zijn uit de winkels van Albert Heijn.Van dat bericht lieve Piet is helemaal niks waar.Je ligt volop in onze schappen net als ieder jaar.Wij vinden je in zwart en andere kleuren reuze, maar laten aan heel Nederland de keuze.

Franchisers

Ook de franchisers van AH reageerden gepikeerd op Zaandam. Volgens vakblad Distrifood was de vereniging van franchisers van tevoren niet ingelicht over het Zwarte Pieten-besluit van het hoofdkantoor.

"En dat is natuurlijk heel vreemd. Als ondernemer wil je een goede relatie onderhouden met je klanten en de klant alles kunnen uitleggen. Alleen dáárom al moet je wel op de hoogte zijn", aldus een woordvoerder van de franchisers.

Eén van die franchisers is Cees van der Poel van de AH in Dordrecht. Op de website van zijn winkel laat hij duidelijk zijn ongenoegen merken: "In onze winkels zetten wij de traditie voort zoals die al jaren, en bij een ieder van ons van kinds af aan bekend is. Wij respecteren alle meningen laat dat voorop staan, maar in alle drie onze winkels doen wij gewoon mee met het feest der feesten voor alle kinderen en gezinnen".

Boycot

Op sociale media kondigden klanten vorige week een boycot van de supermarkt aan. Ze waren boos dat Albert Heijn Zwarte Piet zo veel mogelijk uit de supermarkt wilde weren.

Analisten van de Rabobank denken dat de supermarkt omzet misloopt door de discussie over Zwarte Piet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl