Kampong eenvoudig door in EHL

De hockeyers van Kampong hebben betrekkelijk eenvoudig de laatste zestien bereikt van de Euro Hockey League. De Utrechters wonnen zonder veel moeite met 7-1 van Dinamo Stroitel uit Rusland. Een dag eerder werd het Engelse East Grinstead na een spannende wedstrijd al met 3-2 verslagen.

Tegen Dinamo was het pleit bij rust al beslecht. Door doelpunten van Loïck Luypaert, Joost van de Vijfeijken (2) en Constantijn Jonker (2) leidde Kampong bij rust al met 5-0.

In de tweede helft leek de productie van de Utrechters te stokken, maar Luypaert en spits Philip Meulenbroek wisten nog een gaatje te vinden in de Russische verdediging. Pavel Plesetskij zorgde in de slotfase voor de eretreffer voor Dinamo.

Volgende ronde bij Bloemendaal

Kampong is de derde Nederlandse ploeg in de tweede ronde van de EHL. Oranje Zwart en Bloemendaal zijn de andere twee. De tweede ronde wordt op dinsdag 31 maart en woensdag 1 april gespeeld op het veld van Bloemendaal.