Kipchoge de snelste in Chicago

Eliud Kipchoge heeft de 37ste editie van de marathon van Chicago gewonnen. De Keniaan, die eerder dit jaar de snelste was tijdens de marathon van Rotterdam, noteerde op Amerikaanse bodem een tijd 2.04.11, de tiende tijd aller tijden. De 29-jarige Kipchoge bleef zijn landgenoot Sammy Kitwara (2.04.28) voor.

Dickson Chumba (eveneens een Keniaan) werd derde in een tijd van 2.04.32. Drievoudig olympisch kampioen Kenenisa Bekele stelde met 2.05.51 teleur. Het was goed voor de vierde tijd.

De winnende tijd was geen parcoursrecord. Dat blijft met 2.03.45 in handen van de Keniaan Dennis Kimetto, die onlangs in Berlijn het wereldrecord op de klassieke afstand van 42,195 kilometer aanscherpte tot 2.02.57. Voor het aanscherpen van het wereldrecord stond er in Chicago te veel wind.

Vierde marathon

Kipchoge liep in Chicago pas zijn vierde marathon uit zijn loopbaan. Tijdens zijn drie voorgaande deelnames zegevierde hij in Rotterdam en Hamburg (tijdens zijn debuut in 2013) en werd hij vorig jaar tweede tijdens de marathon van Berlijn.

De marathon van Chicago behoort tot de grootste zes ter wereld, ook wel de World Marathon Majors genoemd. Ook de marathons van Tokio, Boston, Londen, Berlijn en New York behoren tot die categorie.

Rita Jeptoo snelste bij vrouwen

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Rita Jeptoo, die een tijd van 2.24.35 liep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl