NOS SportAangepast

HGC aan kop na zege op Rotterdam

HGC heeft in de hoofdklasse hockey geen fout gemaakt in het thuisduel met Rotterdam. De ploeg uit Wassenaar was met 1-0 te sterk voor Rotterdam, dat vijf van de laatste zes hoofdklasseduels met HGC won.

Dick Möhlmann zorgde in de 54ste minuut voor het enige doelpunt van HGC. Door de zege achterhaalt HGC medekoploper Kampong op de ranglijst. De Utrechters kwamen dit weekend niet in actie vanwege verplichtingen in de Euro Hockey League.

Van der Weerden topscorer

Bij titelhouder Oranje Zwart draaide Mink van der Weerden op volle toeren. De international maakte in de thuiswedstrijd tegen Hurley alle treffers voor de Eindhovenaren (3-2). Van der Weerden is nu hoofdklassetopscorer met negen treffers.

Amsterdam kon de tegenvallende seizoensstart niet van zich afspelen. De 21-voudig landskampioen ging bij Schaerweijde voor de derde keer in zes wedstrijden onderuit: 3-2.

Fieke Holman helpt Laren

Bij de vrouwen maakten de hoogstgeklasseerde teams geen fout. Koploper Laren kwam snel op een 1-0 achterstand bij Amsterdam, maar mede dankzij drie treffers van Fieke Holman bepaalde de ploeg uit 't Gooi nog voor rust de eindstand (4-1).

Regerend landskampioen Den Bosch, de nummer twee van de ranglijst, had in Den Haag weinig moeite met HDM (5-1). Aanvoerster Maartje Paumen van de Bosschenaren was twee keer trefzeker met een strafcorner. Nummer drie SCHC speelde Pinoké na rust met 7-0 van de mat. Roos Drost maakte twee treffers.

Uitslagen mannen

HGC - Rotterdam 1-0Pinoké - Push 6-2Tilburg - Den Bosch 2-4Oranje Zwart - Hurley 3-2Schaerweijde - Amsterdam 3-2

Uitslagen vrouwen

Amsterdam - Laren 1-4HDM - Den Bosch 1-5Hurley - Bloemendaal 4-1Kampong - MOP 3-2Oranje Zwart - Wageningen 8-1SCHC - Pinoké 7-0

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl