NOS SportAangepast

Neptunus wint Holland Series

De honkballers van Neptunus zijn voor de vijftiende keer (en voor de elfde keer in vijftien jaar) landskampioen geworden. In de zevende en beslissende wedstrijd in de Holland Series werd Amsterdam in Rotterdam met 1-0 geklopt.

Neptunus was in de finale in de eerste twee duels kansloos. De ploeg wist zich echter te herpakken en dwong na een 3-1 achterstand een zevende duel af.

De zevende wedstrijd werd een echt pitchersduel, waarin Rotterdammer Berry van Driel (twee honkslagen tegen) en Amsterdammer Rob Cordemans (acht hits) de slagploegen overtuigend in bedwang hielden.

In de zesde inning werd het enige punt gemaakt. Na honkslagen van Riley Legito en Gianison Boekhoudt liepen de honken vol door opzettelijk vier wijd voor Kalian Sams. Op een tik van kortestop Dwayne Kemp kwam Legito binnen.

Pijnstillers

Van Driel is normaal gesproken geen startend werper, maar moest in de Holland Series noodgedwongen een paar keer als eerste de heuvel op. Hij had na afloop dan ook flink last van zijn arm. "Het voelde niet goed, maar het resultaat mag er zijn", lachte hij.

Tussen die wedstrijden door slikte Van Driel pijnstillers voor zijn arm, maar de titel maakte al het afzien goed voor de pitcher. "Het moest van ver komen, maar dit is een van de mooiste momenten uit mijn leven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl