NOS WielrennenAangepast

Knap staaltje Wallays in Tours

Jelle Wallays heeft de 108ste editie van Parijs-Tours op zijn naam gebracht. De 25-jarige Belg van Topsport Vlaanderen was de gehele dag in de aanval en klopte op de Avenue Grammont zijn enig overgebleven medevluchter Thomas Voeckler.

De twee maakten deel uit van een groep van oorspronkelijk zeven avonturiers die vroeg in de koers de benen namen. De vluchters pakten bijna zes minuten, maar de sprintersploegen leken de touwtjes stevig in handen te hebben.

De vele regen eerder op de dag had echter zijn sporen achtergelaten. Het wegdek was in de slotfase nog nat en glad en enkele renners gleden dan ook onderuit. De regie was even weg en de favorieten John Degenkolb (winnaar van vorig jaar) en Arnaud Démare kwamen geïsoleerd te zitten.

Twee blijven voorop

Ondertussen was de kopgroep door enkele speldenprikken van Voeckler uitgedund tot twee man. Desondanks wisten Wallays en de Fransman de voorsprong, die was teruggelopen tot twintig seconden, weer uit te bouwen.

In de finishstraat zagen de voorlopers van het peloton in de verte de Belg diens medevluchter de kop op dwingen. De sprint was vervolgens een koud kunstje voor de 25-jarige Vlaming, die Voeckler vrij eenvoudig versloeg.

Voor Wallays, die vier jaar geleden al de beloftenkoers in Tours had gewonnen, was het zijn tweede grote profzege. Vorig jaar zegevierde hij in de eerste etappe van de World Ports Classic.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl