NOS NieuwsAangepast

Tweede arrestatie steekpartij school

De politie heeft vanochtend een tweede verdachte aangehouden in verband met de dodelijke steekpartij vrijdag op een vmbo-school in Voorburg. De jongen van 16 wordt ervan verdacht dat hij het wapen heeft gegeven aan de dader.

Het slachtoffer werd tijdens de middagpauze op het schoolplein van het Corbulo College in zijn nek gestoken. Volgens ooggetuigen gebeurde dat na een ruzie. De jongen overleed niet veel later aan zijn verwondingen.

Voorgeleid

De vermoedelijke dader vluchtte weg en belde een vriendin. De moeder van het meisje heeft de verdachte vervolgens opgehaald en teruggebracht naar school. Daar is hij door de politie opgepakt.

De 16-jarige verdachte van de steekpartij wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalt of hij langer vast blijft zitten.

Stille tocht

De steekpartij maakte veel los in Voorburg. Het Corbulo College hield gisteren een besloten bijeenkomst, die door vrijwel alle 300 leerlingen en hun ouders werd bezocht. Zij spraken daar met elkaar en stonden stil bij het incident.

De lessen op de school beginnen morgen pas om 10.00 uur. Docenten worden eerst professioneel voorbereid op de gesprekken die ze in de klas gaan hebben.

In de Rotterdamse wijk Feijenoord, waar het slachtoffer vroeger zou hebben gewoond, was er gisteravond een stille tocht. Meer dan honderd mensen liepen mee. Velen van hen hadden bloemen en kaarsjes bij zich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl