NOS SportAangepast

"Epke kent zijn kracht en zwakte"

De belangrijkste beslissing in zijn carrière nam Epke Zonderland na zijn gouden medaille op de Olympische Spelen van Londen in 2012. "Hij stopte niet, want hij zag nog steeds groei en ontwikkeling in zijn turnen. Deze wereldtitel is het gevolg", aldus Hans van Zetten, de turncommentator van de NOS.

Dat de druk op Zonderland nu misschien te groot wordt tijdens de Spelen van 2016, is volgens Van Zetten niet aan de orde. "Voor hem wordt dat puur een uitdaging. Hij ziet dit als een spelletje. Hij kent zijn krachten, maar ook zijn zwakheden. Epke gaat gewoon door met dit spelletje. Ik verwacht hem in Rio de Janeiro in 2016 gewoon weer in deze vorm."

Doelstelling

Om zich te kwalificeren voor de WK in 2015, waar de tickets voor het olympische kwalificatietoernooi verdeeld gaan worden, moest het Nederlandse team tijdens deze WK bij de eerste 24 eindigen. Zowel de mannen als de vrouwen voldeden ruimschoots aan die doelstelling.

Met name in het mannenteam heeft Van Zetten het volste vertrouwen. De ploeg haalde het doel zonder Bart Deurloo en Yuri van Gelder in de gelederen. "Met die twee erbij heeft Nederland een grote kans dat het straks bij de topzestien zit. En met die positie kan de ploeg weer door naar het olympisch kwalificatietoernooi. De weg naar Rio blijft open liggen. Daar kunnen nog mooie dingen gaan gebeuren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl