NOS NieuwsAangepast

"Ruim 500 doden bij strijd Kobani"

Bij de gevechten in de Noord-Syrische stad Kobani zijn in een maand tijd zeker 553 doden gevallen. Dat meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, dat zijn informatie van lokale contacten krijgt.

Het geweld zou 298 jihadisten van terreurbeweging Islamitische Staat en 226 Koerdische strijders het leven hebben gekost. Het gaat om slachtoffers waarvan de dood is bevestigd, zegt het Observatorium voor de Mensenrechten. Waarschijnlijk ligt het dodental hoger.

Nieuw offensief

IS probeert de stad bij de Turkse grens al weken te veroveren op Koerdische strijders. De Koerden kregen de afgelopen dagen hulp van Amerikaanse luchtaanvallen, maar de strijders zeggen dat dat niet genoeg is.

Ook gisteren waren er weer hevige gevechten. Volgens Koerdische strijders heeft IS Kobani omsingeld en werd de stad van drie kanten aangevallen.

De Amerikaanse minister van Defensie Hagel herhaalde dat de strijd tegen IS in Irak en Syrië lang gaat duren. Op bezoek in Chili zei hij dat de situatie in Kobani nog steeds "erg gevaarlijk" is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl